Korttelitutkimus (Minna, Sari, Milla ja Petra)


Korttelitutkimus 11.6.2013 (Sari, Petra, Minna, Milla)


Meitä kiinnosti palveluvarustus kävelykadulla. Valitsimme kirjaston ja Halpa-Hallin, mitä havainnoisimme vielä erityisesti.Meidän tutkimusongelma oli palveluiden riittävyys /riittämättömyys. Mitä ihmiset haluaisivat lisää kävelykadulle?
  • Arvelimme, että ihmiset ovat tyytyväisiä palveluiden tarjontaan.
Haastattelimme ihmisiä ja havainnoimme kävelykatua.


Halpa-Halliin kulkevista ihmisistä pidimme tukkimiehen kirjanpitoa n. 20 min. Ihmisiä kulki sisälle n. 24 kpl. Naisia oli 15. Miehiä oli 9. Ulos tulevista ihmisistä emme pitäneet lukua.

Menimme kirjastoon, mutta toinen ryhmä teki jo samaa, mitä meidän oli tarkoitus tehdä; seurata kirjastoon menijöitä ja haastatella ihmisiä kirjaston palveluista. (Emme voineet kysellä ihmisiltä samoja kysymyksiä). Niinpä päädyimme lehtien lukusaliin. Siellä oli hiljaista. Kaksi naista, yksi mies ja yksi nuori poika olivat siellä, kun menimme sisälle. Kolme naista tuli ja kaksi lähti. Yksi mies tuli lisää, yhtään miestä ei lähtenyt pois. Totesimme, että siellä oli ihmisten määrä ja vaihtuvuus vähäistä.

Kävelykadulla haastattelimme kaiken kaikkiaan 10 ihmistä. Ikä haitari oli n. 15v. - 50 v

1. Kaksi tyttöä shoppailivat  kävelykadulla ja olivat tyytyväisiä sen palveluihin.

2. Kaksi opiskelijatyttöä ”hiimailivat” (mitä lie tarkoittanee) pitkin kävelykatua. He olivat muuten tyytyväisiä, mutta kahvila, joka tarjoaa palveluitaan klo 17 jälkeen, olisi kiva.

3. Vastaan tuli joukko poikia (n. 15 v.). He eivät olleet tyytyväisiä kävelykadun  palveluihin. ”Joku paikka, missä hengailla olis kiva”, oli poikien yhteinen sanoma. Pojat käy kävelykadulla n.1-2 kertaa viikossa, ihan vaan hengailemassa.

4. Haastattelimme miestä, joka oli matkalla töistä kotiin. Hän käyttää kävelykatua joka päivä. Hän oli tyytyväinen kadun palveluihin ja totesi, että kasvit ja kukat tuovat viihtyvyyttä.


5. Viimeinen haastateltava on nainen, joka oli läpikulumatkalla ja oli myös tyytyväinen kadun palveluihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti